Gister avond (25-03-2018) heeft de politie in Emmen waarschuwingsschoten gelost nadat een auto er van door ging toen de agenten de auto wilden laten stoppen.

Dat gebeurde bij Café Groothuis aan de Stationstraat in Emmen. In het café ontstond ruzie tijdens een feestje. Toen de agenten de auto een stopteken gaven, de auto is wel gestopt maar de bestuurders kwamen niet naar buiten, daarop zijn waarschuwingsschoten gelost waarna de auto er van door is gegaan.

De politie was met veel auto’s ter plaatse, de Stationsstraat was ook afgesloten. De recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

De verdachte is nog niet opgepakt, maar zou wel bekend zijn bij de politie. De verdachte is er vandoor gegaan in een gestolen auto.

[Update 26-3-2018, 20:45] De auto waarmee de verdachte er van door ging is gevonden in Ter-apel, de auto wordt onderzocht]

De politie laat dit weten op hun site:

Emmen – De politie heeft zondagavond geschoten op de banden van een personenauto. Een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats gaf geen gehoor aan een bevel van de politie en wilde er in een auto vandoor gaan. De man zou eerder op de avond in een café aan de Stationsstraat een persoon geslagen en bedreigd hebben. Het slachtoffer had mogelijk ook een vuurwapen bij de verdachte gezien.

Nadat politieagenten het slachtoffer in het café hadden gesproken en naar buiten liepen, kregen zij informatie dat de verdachte met een vuurwapen onderweg was naar het café. Eenmaal buiten kwam de verdachte man aangelopen. Agenten wilde de verdachte aanhouden, maar de man reageerde niet en stapte in een personenauto. In deze auto zat een 31-jarige vrouw uit Emmen. Nadat meerdere malen was geroepen dat de verdachte uit de auto moest komen, werd op een achterband van de auto geschoten. De vrouw verliet de auto en de verdachte ging er in de auto vandoor.  Vervolgens losten agenten meerdere schoten op de banden van de auto. De auto is nog niet gevonden en de verdachte is nog niet aangehouden. De 31-jarige vrouw uit Emmen zal aangifte doen van diefstal van haar auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.